dc. 21

març 2018

Edició 4213 - Any XReportatge

El 9 Esportiu entrevista Jordi Camps, seleccionador català

Albert Camps repassa amb el tècnic l'actualitat marcada per la Copa Amèrica

21 de juny de 2010
  • Noticia foto

    Foto:

  • Noticia foto

    El tècnic Albert Camps es marca l'objectiu de guanyar la Copa Amèrica

    Foto: El 9 Esportiu de Catalunya

A hores del debut de Catalunya a la Copa Amèrica, us deixem amb l'entrevista que el periodista Albet Camps feia al seleccionador català Jordi Camps. El 9 Esportiu de Catalunya torna a ser un cop més el mitjà esportiu escrit que fa millor seguiment de l'hoquei patins, cosa que s'ha d'aplaudir. Alhora, us deixem amb un parell d'enllaços més en què el mateix Albert Camps i Joan Martí parlen de la Copa Amèrica que comença avui:

Catalunya inicia avui a Vic el camí per guanyar la copa Amèrica

Això no és Amèrica

El 9 Esportiu (Albert Camps) - El seleccionador català Jordi Camps afronta la tercera copa Amèrica amb la intenció de guanyar-la. El fet de jugar a casa, a Vic, és important i també el fet d'haver pogut confeccionar una selecció molt potent. Dues segones posicions per a Catalunya situen aquesta competició com una assignatura pendent que s'ha d'aprovar a Vic.

*La copa Amèrica es fa a casa, a Vic. La selecció catalana està obligada a guanyar-la?

—«Crec que allà on participi Catalunya, sempre ha d'intentar guanyar, sigui la copa Amèrica, sigui qualsevol altre competició. Tenim un potencial i hem d'intentar fer-lo servir. Aquestes competicions no deixen de ser, normalment, a dos partits, semifinals i final. A veure si tenim la sort que no hem tingut en aquests anys de poder guanyar-la i que es quedi una vegada per totes a casa.»

*Amb dos segons llocs, sembla que sigui una assignatura pendent per a Catalunya?

—«Sí, és una assignatura pendent. El primer any va ser una miqueta a última hora, el segon, també. Aquestes coses també s'han de tenir en compte i també hem anat a jugar-la a fora i això és un handicap important. Aquest cop la tenim aquí, i crec que la llàstima és que no s'ha pogut entrenar perquè ha sigut acabar l'OK Lliga i ràpidament, la Golden Cup i, tot seguit, la copa Amèrica i això, ho vulguis o no, per a un entrenador és un handicap. Però bé, portem una selecció que en aquest sentit ho pot suplir i a veure si aquest any tenim la sort que es pugui quedar aquí.»

*Ha dit que es decideix en dos partits. Hi ha un parell o tres d'equips que sobresurten de la resta?

—«Sí, però això és el mateix que passa en un campionat del món o en un campionat d'Europa oficial. En aquest cas, Espanya, Portugal i l'Argentina se la juguen sempre en una semifinal i en la final. Sempre hi haurà països, amb molt de respecte, que poden donar la sorpresa, però quan és l'hora de la veritat, perden. En la lligueta normal, pot passar un resultat estrany, però els que es juguen realment els torrons, que diem nosaltres, sempre són els mateixos.»

*Catalunya i l'Argentina, d'entrada, són els favorits?

—«Bé, Xile també porta un bon equip i el Brasil l'any passat també va quedar quart en el campionat del món i ve amb el mateix equip. Són països macos, són gent que els agrada l'hoquei i que vénen a treballar. Sempre dic el mateix. Hi ha països que quan els jugadors es posen la samarreta de la selecció, és com si els toqués la loteria i, per exemple, els argentins això ho tenen molt, només fa falta veure com fan tots els procediments i els protocols, que per a ells estar aquí és molt important, sigui la copa Amèrica, sigui el torneig de la Golden Cup, sigui el que sigui. La samarreta els dóna un plus. Hem de tenir clar que als països sud-americans el més important és poder anar a la seva selecció. Fa falta que també nosaltres ens puguem sentir així, que sí que ens en sentim, però potser d'una manera diferent i, en aquest cas, espero que això canviï, i el que volem tots és que quan ens posem la samarreta realment sigui un compromís, tal com crec que s'ha tingut sempre. El que passa és que, de moment, no hem tingut mai la sort de poder guanyar la copa Amèrica.»

*Del grup que els ha tocat, quin rival pot ser el més complicat?

—«Evidentment, Xile. És l'equip contra el qual haurem de treballar més i córrer més. En la Golden Cup ha fet un bon torneig, encara que hagi perdut, i és un equip que no dóna per perdut un partit fins a l'últim segon, i la prova és que ho va fer passar malament a l'Argentina fins al final.»

*Jugant a casa serà important el suport dels aficionats. Creu que respondran?

—«Jo crec que sí, que respondran. Es juga a Osona que, d'entrada, podríem dir que és el San Juan argentí, la majoria d'equips catalans són d'allà, en cada poble hi ha un equip d'hoquei i, a més, és una de les zones, una de les comarques, que hem de ser conscients que és més catalanista. I en aquest sentit, crec que quan hi ha un esdeveniment com aquest, com la copa Amèrica en què hi ha Catalunya i en què crec que les coses s'han fet molt ben fetes, l'assistència de la gent està garantida.»

*Està satisfet dels jugadors que han vingut a la selecció, de l'equip que ha pogut formar?

—«Evidentment jo sempre he estat content de tots els jugadors que han vingut a la selecció i, és clar, d'aquests també. El que passa és que potser són aquelles decisions més dures que has de prendre, pel fet que m'hauria agradat que haguessin vingut tots, els 40, 50, 60 jugadors que han passat per aquesta selecció, que haguessin pogut gaudir d'un espectacle com aquest. Sempre recordem la gent que ha vingut a una Golden Cup o a una copa Amèrica, però alguns cops ens descuidem d'aquella gent que ha anat a la festa major d'un poble en un moment concret i això sap greu perquè no els pots portar tots. Aquest és el punt més inflexible en què em trobo, perquè per haver arribat aquí hem de donar gràcies a tots els jugadors que han vingut des del primer dia, des que vam començar a Macau, als partits de festa major, i això de vegades s'ha de tenir en compte i espero que tinguin la sort de poder gaudir d'una setmana esplèndida d'hoquei.»

*Com sempre pocs entrenaments, falta de preparació... La Golden Cup ha anat bé per posar-vos a punt?

—«Sempre és important,i poder fer en aquest cas tres o quatre partits sempre va molt bé, perquè això, ho vulguis o no, serà un començament per veure on estem, per veure si hem de canviar alguna coseta i, amb el temps tan just que tenim, intentar retocar-la.»

*La feina de seleccionador no és només portar la selecció absoluta en aquests tipus de campionats. Hi ha moltes altres coses?

—«Sí, és la nostra feina. El que es veu és la imatge que anem a jugar la Golden o la copa Amèrica i ja està, però realment hi ha moltes coses al darrere. Anar a ensenyar nens petits i fins i tot sortir a l'estranger a ensenyar el nostre hoquei. Tothom que ha demanat partits de la selecció, tothom que ha demanat que fóssim en entrenaments, tothom que ha demanat clínics ha tingut la resposta de la selecció catalana, que hi ha estat.»

*Com veu el futur de l'hoquei?

—«Crec que aquesta gent jove que està pujant hauria de tenir més oportunitats, però és el que hi ha. Jo fa molts anys que sento que l'hoquei està mort, però cada vegada veig que hi ha més gent, més llicències i més clubs. L'únic problema és que la gent hauria de confiar una miqueta més en els joves.»

*I com veu la reducció de l'OK Lliga amb menys equips?

—«Personalment, m'agrada que com més gent hi hagi, millor. Em fixo en el bàsquet, que són divuit equips i també tenen lliga europea i play-off, tenen de tot i nosaltres en comptes d'anar amunt anem enrere. A mi m'agrada, en totes les lligues, com més equips millor, com més gent, millor.»

  • Font: Albert Camps, El 9 Esportiu de Catalunya

okcat.cat - ok@okcat.cat - v. 3.6 beta