dc. 21

març 2018

Edició 4213 - Any XReportatge

Entrevista a Josep Maria Barberà

Albert Camps ha parlat amb ell a El 9 Esportiu

23 de juny de 2010

El 9 Esportiu de Catalunya (Albert Camps) - La selecció catalana femenina també buscarà el títol de la copa Amèrica. En les seves dues participacions no l'ha conquerit i ara el seleccionador, Josep Maria Barberà, diu que surten a lluitar per guanyar-lo. Els compromisos de les jugadores amb els seus clubs pel final de l'OK Lliga femenina ha complicat la preparació –Catalunya va renunciar a jugar la final de la Golden Cup–, però la motivació i la il·lusió són molt grans.

*L'objectiu de la selecció femenina és lluitar pel títol?

—«Sí. La veritat és que Catalunya, com a potència mundial en l'hoquei sobre patins tenim una petita obligació, que és demostrar el que som i estar, com a mínim allà, lluitant pel títol.»

*Quins són els rivals més complicats, els favorits?

—«En categoria femenina tenim una varietat d'equips que d'alguna manera han estat campions del món i campions d'Europa, amb la qual cosa la competició és molt oberta, amb molta competitivitat, i nosaltres també estem allí per estar en aquests primers llocs.»

*En la Golden Cup s'ha pogut veure en acció l'Argentina i Xile, com les ha vist?

—«Forts, són equips molt forts i la veritat és que nosaltres també hem estat a un bon nivell, però sabem que la copa Amèrica serà diferent, que tothom anirà a guanyar-la, ja que és una competició molt important i, bé, nosaltres hem d'estar molt concentrats i molt atents a tot i fer tots els partits amb molt amor propi.»

*Per als equips sud-americans aquesta copa Amèrica és la seva competició?

—«La veritat és que és com una copa d'Europa, és molt importants per a ells, i per a Catalunya també, ja que és on realment ens deixen participar oficialment.»

*Com ha anat la preparació de la selecció, sempre deu faltar una mica...

—«La veritat és que s'ha complicat bastant, sabem que la nostra lliga és una de les millors del món i que les jugadores estaven immerses en els seus clubs. No hem pogut fer una preparació adequada. També les jugadores acaben el cicle de la lliga de tot un any i també estan una mica cansades, però bé, d'alguna manera sabem que hem de subsistir amb això i tenir clar que hem fet pocs entrenaments, però hem estat a la pista del Vic, que és perfecte per jugar un campionat d'aquestes característiques. Es patina la mar de bé i la veritat és que esperem que surti un espectacle i que tinguem una cosa que els altres no tenen, juguem a casa i esperem que el pavelló sempre que estigui jugant Catalunya estigui ple a vessar i que ens ajudi aquest sisè jugador, l'afició de Catalunya, i que estigui amb tots nosaltres.»

*Serà important tenir aquest suport del públic i poder jugar a casa, ja que les altres dues van ser fora i això es nota, no?

—«Aquesta és la diferència, potser no valorem l'important que és jugar a catorze mil quilòmetres com hem estat jugant nosaltres i participant en competicions. Jugar a l'Amèrica del Sud és diferent, el públic d'allà és efervescent, està amb les seves seleccions, omple els pavellons i fa molt difícil poder guanyar un títol allí.»

  • Font: El 9 Esportiu

okcat.cat - ok@okcat.cat - v. 3.6 beta