ds. 17

març 2018

Edició 4209 - Any XReportatge

Entrevista a Armando Quintanilla, president de la Confederació sud-americana

L'entrevistava fa uns dies Albert Camps a El 9 Esportiu

24 de juny de 2010

Albert Camps (El 9 Esprtiu de Catalunya) - La satisfacció pel campionat que s'ha organitzat a Vic és la primera impressió que es treu quan es parla amb Armando Quintanilla, el president de la Confederació Sud-americana del Patí. Explica amb orgull que per primer cop competeixen nois i noies junts i que hi ha divuit seleccions. També parla de futur i que per aconseguir anar endavant han de ser innovadors, i només té bones paraules de la col·laboració amb la federació catalana.

**Per la Confederació, és important celebrar la copa a Catalunya?

—«Més que important s'ha fet realitat un somni. Es va treballar amb el president de la federació catalana Ramon Basiana fa més de sis anys per aconseguir aquest gran desafiament que era unir diversos pobles en un torneig de copa Amèrica, un obert internacional i poder invitar països tant d'Europa, com de l'Àfrica i l'Amèrica del Sud. L'objectiu és aixecar una mica l'hoquei, que ve d'una decadència de fa molt de temps.»

**El fet que sigui obert és per unir continents?

—«Correcte, l'any passat ja ho vam fer en patí carrera, vam reunir 950 patinadors, més que en un mundial. Això ens dóna la possibilitat d'enfrontar-nos a Alemanya o a Sud-àfrica i que es puguin desenvolupar, o veure, una Argentina que sempre és protagonista en els mundials.»

**I és tot un èxit de participació amb divuit seleccions i els nois i noies junts?

—«Això mai s'havia fet en la història de l'hoquei mundial, un campionat masculí i femení en una sola seu. Crec que és un pas molt important. La idea va sortir del president Basiana, jo estava preocupat per la logística, però em va dir que hi confiés i va dir que farien el mateix que fan totes les competicions aquí a Catalunya.»

**L'esforç d'organització ha de ser impressionant?

—«El desgast de la gent que està treballant és impressionant, són més de 250 patinadors, més els cossos tècnics. Estem movent una massa molt important i això, ho reitero, mai s'havia fet en la història de l'hoquei.»

**I com serà el nivell esportiu?

—«El millor nivell, perquè en la selecció catalana tots els jugadors juguen per la selecció espanyola, que són els actuals campions del món, tenim l'Argentina que és protagonista en tots els mundials, tenim el Brasil, Alemanya, Xile... En el femení hi ha els Estats Units, quart del món, hi ha Catalunya amb part de les jugadores de la selecció espanyola i l'Argentina. Tenim un espectacle que en poques parts del món es pot veure.»

**La col·laboració amb la federació catalana va bé. Està previst que es facin altres organitzacions?

—«La federació catalana té entre els seus objectius organitzar un campionat de patinatge artístic, i crec que molt aviat donarà una sorpresa i organitzarà un obert internacional de federacions o de clubs en artístic. Estem molt feliços amb el suport de la federació catalana, els projectes que hi ha i totes les ajudes de les tecnificacions que està fent la federació catalana amb els seus millors tècnics.»

**Pel que veig els agrada innovar en els campionats?

—«Sí, fem innovacions, i per atraure el sector financer el que ens interessa és fer coses noves, com el canvi de regles de l'hoquei. També estem tractant de fer altres tipus de tornejos i això pot cridar més l'atenció de les aficions, i de la família, perquè això és un esport familiar. Com a confederació tenim un potencial fort, tenim els quatre millors del món en hoquei, Catalunya, que són els jugadors de la selecció espanyola, l'Argentina i el Brasil. En artístic, tenim campions del món argentins, del Brasil i a Catalunya, que participen com Espanya, també hi ha campions del món. En patí carrera hi ha Colòmbia, que domina els mundials, i Xile, una potència.»

**Són tota una potència?

—«Avui per avui no és pot discutir que esportivament la més forta del món és la Confederació Sud-americana del Patí, ara econòmicament no ho som i treballem per fer un equilibri.»

  • Font: Albert Camps (El 9 Esportiu)

okcat.cat - ok@okcat.cat - v. 3.6 beta