dll. 19

febrer 2018

Edició 4183 - Any XReportatge

Diari de la Copa del Rei: Dijous

25 de febrer de 2011
  • Noticia foto

    Per a dues persones!

    Foto: OKCAT

La Copa del Rei ha començat i, com sempre, ha servit per retrobar tot d’amics amb qui només et veus en ocasions tan especials com aquestes, i per conèixe’n de nous. L’arribada ha estat molt justeta, l’horari de les 6 no ajudava, però hi hem sigut a temps. Només arribar a la ciutat esportiva hem quedat meravellats per la majestuositat de les instal·lacions, tan per fora com per dins. És com veure les piràmides per primer cop, tot i que haig de reconèixer que mai he estat a Egipte. Acostumat a perdre sempre els nervis per trobar un aparcament, aquí ha sigut un plaer entrar i aparcar en el pàrquing subterrani de la ciutat.

Un cop a l’interior, la primera persona que hem trobat és en Xavier Serra, cap de premsa del Blanes, que ha treballat de valent perquè aquesta copa surti rodada. Crec que ho està aconseguint. La seva atenció cap als mitjans ha estat impecable. A més cuidar-se de tot, ha retransmès per ràdio el Blanes – Liceo. A continuació tocava anar a corre-cuita cap a la zona de premsa, instal·lar-nos, vèncer els problemes tècnics i retransmetre en directe el primer partit de quarts de final. Ens hem assegut al costat de tot un expert de l’hoquei, l’Albert Camps, que s’asseia amb el corresponsal del diari El Punt a Girona. He tingut el gust de poder parlar amb l’Albert i fer-li quatre preguntes per resumir els seus anys d’experiència. Més endavant en publicarem el resultat. Per cert, l’Albert ens ha revelat una curiosíssima dada de la història del Barça – Liceo. La podreu llegir a la seva prèvia d’El 9 Esportiu de dissabte...

Al costat de l’Albert Camps hi havia nous companys. Era l’expedició d'Esports Penedès i de DelCamp.cat. Han vingut plegats i s’allotjaran els quatre dies per Blanes ja que no els resultaria ni per la butxaca ni per la salut desplaçar-se cada dia des de les seves terres fins a La Selva. La veritat és que he pogut parlar poquíssim amb ells, estar a premsa porta força feina, i més si la vols fer una mica ben feta. Però bé, aquest divendres tindrem la sort de compartir un sopar amb ells i d’altres mitjans. Allà de ben segur que farem una bona tertúlia, molt més relaxada. Per cert, m’ha agradat molt l’article signat per la Laia Solanellas en què parlava de com estan canviant l’hoquei les noves tecnologies. El podeu llegir en aquest enllaç.

També he retrobat avui en Francesc, el company d'Akopsdstick que fa, en la meva humil opinió, les millors fotografies d’aquest esport. Com sempre, amb la seva inseparable filla que des de l’última vegada que la vaig veure, ja ha après a caminar... i a patinar! També he pogut saludar i compartir roda de premsa amb la Montse Mir, la veu de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació quan hi ha grans esdeveniments d’hoquei. Té un munt d’anècdotes d’anys i anys anant amunt i avall darrere aquest esport. Potser exagero poc si dic que fa uns quants anys ella era l’únic contacte del món amb alguns partits important d’hoquei...

Però bé, entre tanta gent m’estic oblidant de parlar del que ha passat avui dijous, tot i que més o menys tothom ho deu saber. Avui hem vist els dos primers partits dels quarts de final, tots els equips amb moltes ganes però només en podien passar dos. La ronda de quarts és molt cruel, costa molt classificar-se i caure a les primeres de canvi és dur. Un dels que ha passa és el Barça i l’altre el Liceo. El Barcelona s’ha vist molt segur i després del partit crec que ha esvaït dubtes i és el màxim aspirant al títol, amb el permís de l’equip gallec, perquè els de Carlos Gil són molt capaços de vèncer els blaugrana aquest dissabte. Crec que veurem un bona primera semifinal. Els altres dos classificats surten de dos partits molt igualats: El Reus – Noia i el Vic –Vendrell. No m’atreveixo a dir que Reus i Vic són els favorits.

La primera nit de Copa ha acabat amb un bon sopar, massa bo. Els dos Jordis –gran avui la feina del meu company provisional- hem acabat la nit buscant restaurant per Blanes i hem anat a parar a una braseria on ens han tractat molt i molt bé. El cambrer, molt simpàtic, ens ha clissat de seguida i hem xerrat una mica d’hoquei. És de Maçanet i, com no, del SHUM. El primer plat ha estat esplèndid i pel segon, el cambrer ha aparegut carregant a coll una altra taula. No enteníem res i els dos ens hem mirat amb cara de sorpresa. Tot seguit han aparegut dues enormes safates plenes de menjar, les de la foto. Sí, la fotografia no és un error d’infografia com la del Diari AS fa uns dies. És ben real, aquest menjar era per dos! Si no rebentem, ja sabem on sopar el proper dissabte, tot i que abans, això sí, caldrà trobar un momentet per cremar això d’avui... Ens veiem aquest divendres per Blanes!

  • Font: OKCAT

okcat.cat - ok@okcat.cat - v. 3.6 beta