dc. 21

març 2018

Edició 4213 - Any XReportatge

Diari de la Copa del Rei: Divendres, camí de les semifinals

26 de febrer de 2011

Tot de pressa i corrent. Aquesta és la sensació que tinc aquests dies de la Copa on, tot i passar hores, sembla que me'n faltin encara més per fer un bon treball i de qualitat. Cròniques, alguna entrevista, rodes de premsa, el minut a minut... Som dos però sembla que hauríem de ser quatre.

Avui dissabte es juguen les semifinals de la Copa del Rei de Blanes. De moment els pronòstics, de forma més o menys clara, s'han anat complint perquè els quatre caps de sèrie s'han classificat. El Barcelona Sorli Discau és el que va tenir un partit més plàcid amb el Vilanova i al Coinasa Liceo li va costar força amb el Sather Blanes, però els dos han tingut un dia de descans i això en una competició com la Copa del Rei no té preu. En canvi, Tecnol Reus i Roncato Patí Vic no hauran tingut ni 24 hores de descans després de dos partits duríssims. És en moments així on pren valor el treball que els preparadors físics fan en pretemporada. Cal arribar més fort que mai a la Copa.

Potser perquè el divendres hi ha més gent, però el cas és que la jornada d'ahir va ser molt millor que la de dijous. Més públic, més mitjans i uns partits molt intensos i emocionants. Podria sembla que el Tecnol Reus ho va tenir fàcil, però ni molt menys, el Noia Freixenet va apretar fort i fins els darrers instants la diferència era només d'un gol. Ja ho deia Ferran López fa uns dies, el seu equip mai es rendeix i ahir ho va desmostrar.

I què dir del Moritz Vendrell. La seva il·lusió va ser màxima com es va veure a la graderia on va ser animat durant tot el partit per la que va ser l'afició més nombrosa de totes. El Vendrell es va avançar però el Vic, amb un xic més d'experiència, va capgirar el marcador. I el que són les coses, tot i el 3 a 1 faltant un minut, que semblava deixar-ho tot vist per sentència, hauria pogut passar de tot gràcies al descontrol final. Els àrbitres es van complicar en un penal contra el Vic, ja que un assenyalava pena màxima i l'altre falta en atac. El Vendrell va marcar el 3 a 2 i, pel que fos, a partir d'aquell moment hi va haver 4 exclusions per equip i les conseqüents faltes directes. Certament un final emocionant per l'espectador però força lleig per una fase final de la Copa del Rei.

Avui sembla que els favorits són Barcelona i Reus, però jo no hi posaria la mà al foc. El Coinasa Liceo fa massa que perd contra el Barça, està molt millor a la lliga i tampoc seria sorprenent que els de Carlos Gil trenquessin l'estadística, són un autpentic equipàs amb fam de títols. I el Reus i el Vic, amb les forces justíssimes, trauran tot el que tenen a dins per ser a la final. Arribar aquí costa molt i ningú voldrà perdre. Enguany el Reus està millor, però la Copa està sent el torneig del Vic darrerament i els de Quim López es mouen de perles en aquest tipus de competició. Ambdós equips tindran una plantilla justeta. El Reus encara no pot comptar amb Páez tot i que ahir ja era a la banqueta, però tot sembla indicar que no jugarà encara. I el Vic, comptarà amb la baixa important del capità Titi Roca que ahir es va fer una subluxació a l'espatlla.

La resta de la contracrònica de la jornada ens deixa alguns bons i mals moments. El més dolent el cop de bola que es va emportar el nostre company d'El 9 Esportiu, l'Albert Camps. Durant l'escalfament li va anar una bola al cap que li va fer un trau i li va trencar les ulleres. Per sort no va ser res greu i cal agrair l'atenció que el metge del Reus primer i l'organització després li van oferir. Malauradament, part de la premsa som a peu de pista amb el risc que això comporta, especialment durant l'ecalfament que circulen un munt de boles i alguna es pot descontrolar.

Parlant de l'organització, cal donar-los un 10 amb el meu humil entendre. En Xavier Serra, el cap de premsa del Blanes, ho està donant tot i més perquè tot rutlli i perquè tothom es senti còmode. Ens sentim realment molt ben cuidats i s'ha de reconèixer la tasca d'en Xavier perquè el seu és un paper en què realment es passen molts nervis.

La jornada, com he dit al principi, va ser d'anr a corre-cuita, però vaig tenir un momentet entre partit i partit per conversar amb Pablo Álvarez, el jugador del Coinasa Liceo i, per mi, un dels millors jugadors de l'OK Lliga i, per tant, del món. A més de ser un 10 com a jugador vaig descobrir ahir que també ho és com a persona. Pablo Álvarez és una persona humil, atenta i molt agraït. D'aquí uns dies, amb molta més calma, aprofitarem per publicar el que ens van explicar i el que ens està explicant altra gent del món de l'hoquei.

La jornada va acabar molt i molt bé. La majoria de mitjans de comunicació de l'hoquei vam fer un sopar a Tordera que s'estava preparant a través de Twitter fa setmanes. Al final vam ser colla i ens ho vam passar molt bé. Els companys eren, espero no oblidar-me ningú i mil disculpes si és així: En Francesc d'Akopsdstick, l'Ernest Gili i els seus companys d'Esports Penedès, La Laia Solanelles i els companys de DelCamp, l0l'Arnau Jaumira del 9 TV, el company de Som d'Hoquei, la Montse Mir de Catalunya Ràdio, l'Edgar, l'Isaac i la Núria del Noia, l'Enric López d'El 9 Esportiu, el mateix Xavier Serra, en Kike i l'Aitor Centelles, "speaker" de la Copa i locutor de Ràdio Igualada, el seu antecessor al càrrec i actual president de l'Igualada, en Manel Buron, el delegat del Blanes i l'esperit de la festa, en Gerard Romero de RAC1, un personatge realment sorprenent! Amb mi en Marc, que també es mereix una menció especial; sense ell, OKCAT no existiria tal i com és i, de ben segur, moltes coses estarien espatllades i sense solució! Segur que m'oblido d'algú d'aquesta trobada, i com veieu em balla algun nom, però sigui com sigui, cal valorar el fet de retrobar un cop més tots aquests amics i la possibilitat de fer-ne de nous. A més, penso que tots aquests estem ajudant de valent l'hoquei patins.

Tots junts vam fer un sopar excel·lent fins a les tantes de la matinada. Acostumat a sopar més d'hora, em vaig oblidar de l'hora que era i em vaig apuntar a Lloret amb els supervivents de la nit. Gran error, vaig pensar en veure l'hora real. Millor no dir l'hora que em vaig ficar al llit i a la que m'he hagut de llevar... Si puc fer la crònica de dissabte és que ens n'hem sortit!

Per acabar, recomano a tothom que vagi a Blanes a veure les excel·lents semifinals de la Copa del Rei!

  • Font: OKCAT

okcat.cat - ok@okcat.cat - v. 3.6 beta