dc. 21

març 2018

Edició 4213 - Any XReportatge

Sensacions de la Copa (3)

30 de març de 2011
  • Noticia foto

    Xavier Serra

    Foto: OKCAT

Us deixem amb l'última entrega dels articles d'en Xavier Serra, cap de premsa del Sather Blanes i de la passada Copa del Rei:

"Aquest serà l'últim article parlant sobre la Copa del Rei Blanes 2011. Hi ha més coses a comentar i a explicar, però seria un excés seguir-ne parlant. En aquest volem parlar de les sorpreses, coses bones i últimes reflexions sobre tot l'esdeveniment. Una de les sorpreses més positives han sigut les activitats paral·leles que s'han organitzat per la Copa. Des de la FEP se'ns va proposar una sèrie d'activitats que s'havien fet en d'altres edicions. La promoció de l'hoquei sobre patins i el treball que s'ha fet entre els diferents estaments ha portat a una sèrie d'activitats que han sigut un autèntic èxit i de les quals molta gent ens ha felicitat.

El programa que es va confeccionar va ser durant el cap de setmana de la Copa. Dissabte al matí es va fer un triangular femení. Des del club sempre hem considerat que calia potenciar l'hoquei femení i per això vam proposar aquesta activitat. Seguidament, es va fer un clínic de porters amb Paco González, que ens va fer tota una demostració de com es pot treballar i com fer entrenaments que poden ser molt divertits.

A la tarda es va fer la primera trobada d'escoles. En aquesta vam reunir un total de 10 equips i hi havia uns 90 nens/es. Les escoles eren de les comarques barcelonines i durant tota la tarda van fer partits entre ells. No era important qui guanyava o deixava de guanyar, perquè són nens/es petits, el més important és que juguessin i s'ho passessin bé. El colofó final va ser diumenge al matí. A les 10 es va posar en marxa la trobada d'escoles de les comarques de Girona. Hi havia 12 equips i més de 120 nens/es. Aquesta era la trobada amb més tradició, ja que habitualment els diferents equips de Girona organitzen trobades al llarg de l'any i vam pensar que la Copa del Rei seria el marc perfecte per presentar un tipus d'activitat que s'hauria de promocionar molt més arreu de Catalunya. El propi president de la FEP, Carmelo Paniagua, va quedar parat d'aquestes activitats. En va destacar que era un tipus de promoció de l'hoquei que és molt necessari. De fet, que aquest és el camí que s'ha de seguir, treballant i fent trobades d'aquestes característiques que promocionen entre els més petits l'hoquei sobre patins.

En total, gran èxit de públic i una molt bona col·laboració de tots els equips i de la FECAPA amb la territorial de Girona que ens va ajudar amb el tema dels arbitratges. Si parlem de xifres de totes les activitats hi va haver més de 250 participants en totes. El moviment de gent i el funcionament dels pares del Blanes HC va ser bàsic per l'èxit.

Un altre fet molt important és la col·laboració que van donar molts dels pares que estan al Blanes HC. Organitzar una Copa del Rei no és gens fàcil i les coses no surten bé sinó és que hi ha un bon grup humà a darrere per molt que ho tinguis tot previst. Aquesta va ser una de les millors notícies, el bon grup humà que ens va ajudar durant tots els dies.

Ja per últim, parlar dels horaris de la Copa. Molta gent es deu haver preguntat, qui posa els horaris de la Copa? L'organització? La resposta és no. Sobre aquest tema fer una petita reflexió. Tothom diu que s'ha de veure més hoquei per la televisió. Aquesta Copa del Rei va ser una de les edicions que s'ha vist a més canals i amb més partits. La integritat dels partits es va veure en directe per la televisió a excepció d'un.

No voldria acabar aquesta sèrie d'articles sense agrair a tothom que m'ha donat un cop de mà durant tots aquells dies de la Copa. La difusió dels mitjans de comunicació, el bon fer dels equips, la col·laboració del Patronat d'Esports, l'equip humà del Blanes HC i un llarg etcètera. De ben segur que em deixo alguna persona, però sense tots la Copa de Blanes no hauria estat possible. A partir d'ara a pensar en fer noves coses, en els propers dies informarem...

  • Font: Xaviera Serra

okcat.cat - ok@okcat.cat - v. 3.6 beta