dll. 19

febrer 2018

Edició 4183 - Any XReportatge

L'hoquei patins a l'Índia

24 d'abril de 2011

Des de l'Índia ens arriben un parell de vídeos protagonitzat per Jugraaj Singh, jugadr indi que és conegut com a Charlie. En el primer vídeo podem veure les curioses habilitats d'aquest jugador amb l'estic i la bola, veureu que bé s'ho passa i la il·lusió que transmet; i en el segon vídeo podem veure diferents imatges de partits. Com veureu, l'hoquei en alguns països és molt diferent al nostre en moltíssims sentits, però és bo que se'n parli i que, mica en mica, tot aquest munt de gent que vol tirar endavant aquest bonic esport en països on no és fàcil, rebi el nostre suport.

El porter de l'equip on juga Jugraaj Singh és l'Ankush Gupta i vam poder contactar amb ell perquè ens expliqués alguns coses de l'hoquei a l'Índia. Preguntat sobre la situació de l'esport en aquest país, Gupta ens explicava que hi ha un munt de jugadors que tenen un nivell força bo, però que a l'Índia, on l'hoquei va néixer l'any 1960, el suport que reben és nul.

L'hoquei patins a l'Índia és un esport professional, i el juguen perquè l'estimen i els encanta. Però si l'Índia vol jugar a nivell internacional, aleshores els jugadors han de posar diners de la seva butxaca per pagar els desplaçaments en avió, el menjar i l'allotjament. És per aquest motiu que molts jugadors sovint no volen jugar a nivell internacional perquè és difícil en segons quins casos haver de posar diners propis.

Gupta també ens explica que a l'Índia hi ha diversos campionats al llarg d'un any, aproximadament uns set o vuit. Hi ha diversos clubs i també equips estatals. Al recent campionat nacional d'Índia, el seu equip, anomenat Jammu and Kashmir, va guanyar l'or, el Haryana la plata i el Chandigarh el bronze. A més d'aquests equips, van participar-hi tots aquests altres: Punjab, Uttar Pardesh, Delhi, Andhra Pardesh, Tamil Nadu, Maharastra, Karnataka, Rasjasthan, Kerala i Madhya Pardesh. Són 13 equips repartits per l'Índia que acumulen uns 300 jugadors sèniors.

Pel que fa a pistes, Gupta ens explica que n'hi ha unes 5 per regió que estiguin preparades per jugar a hoquei patins. Al Bloc India Roller Hockey, gestionat per Ankush Gupta, fins i tot hi ha una secció on es demana als lectors que informin si saben d'algun lloc on es pugui jugar a hoquei. Sigui com sigui, tots aquests equips i jugadors viuen sota el paraigües d'una federació Índia, però Gupta no en parla massa bé ja que creu, com ens passa a Europa, que no s'està fent prou per millorar l'hoquei al seu país. Aquesta és la web de la Federació Índia d'hoquei: Rollersportsindia. Aquesta federació té una selecció nacional que competeix actualment al Mundial B, però Gupta ens recorda que no hi juguen els millors pels motius econòmics que abans hem comentat.

Finalment, vam preguntar al nostre amic què creu faltaria a l'hoquei Indi per millorar el seu nivell. La resposta va ser ràpida i contundent. Per Gupta si es vol anar endavant cal un bon entrenador i que el govern indi els ajudi amb diners per poder competir internacionalment. Amb això i una bona federació, tots els jugadors que, com ell, volen aprendre i jugar amb orgull amb l'Índia, ho podrien aconseguir. Tota aquesta il·lusió i ganes, es pot veure el bloc d'en Gupta, on en una entrada hi ha posat un vídeo de la recent final de la Copa del Rei de Blanes. El títol d'aquesta entrada diu: "Un dia a l'Índia serà així".

  • Font: OKCAT

okcat.cat - ok@okcat.cat - v. 3.6 beta