dc. 21

març 2018

Edició 4213 - Any XReportatge

La televisió i el Mundial de San Juan

25 de setembre de 2011

Aquests dies estem tots plegats entre enfadats, indignats i decebuts per la impossibilitat de veure el Mundial de San Juan per televisió. Per sort, gràcies a les noves tecnologies i al boca-orella entre els internautes, podem veure els partits de la selecció que desitgem per internet, però com tots sabem no és el mateix veure'l còmodament al sofà de casa o a la pantalla de l'ordinador personal. A més, costa molt d'entendre que l'hoquei patins, que ha donat a Espanya més Mundials i Europeus que cap altre esport, rebi aquest tracte marginal.

No està gens clara la raó per la qual no tenim el Mundial de San Juan per la televisió -estaria bé que algú de la televisió l'expliqués per entendre-la- però sembla ser que els drets els té l'empresa Wall Street, i amb TVE/Teledeporte no hi ha hagut acord per la raó que sigui, potser econòmica. A Espanya sembla ser que es pot seguir el Mundial per canals internacionals de Portugal i d'Angola, i també per Fox Sport, a més dels enllaços que ja tots coneixem, com el del FIRS, que té en exclusiva els drets per emetre 'on line'.

El cas és que a països com l'Argentina, Portugal i Itàlia sí que s'està donant en obert. Aquí el màxim a què tenim dret és a resums d'un màxim de tres minuts, per la citada absència de drets. 3 minuts... M'imagino que als mateixos jugadors i tècnics de la selecció d'Espanya els deu saber greu que la seva feina no arribi aquí.

Bé, el cas és que hi ha usuaris que ens expliquen que han començat a expressar la seva opinió a TVE/Teledeporte a través dels formularis de la seva web. Sincerament, desconeixem si és culpa de la televisió, de Wall Street o de qui. En tot cas, sembla que TVE sí està disposada a apostar per l'hoquei, no en va podria ser que aviat TVE i la FEP tanquin un acord que serviria per veure un partit de cada jornada de l'OK Lliga, possiblement els dilluns al vespre.

Nosaltres no hem sigut menys i hem demanat una explicació esperant que ens la responguin per saber què ha passat en realitat i per saber si almenys podríem veure semifinals i final. Demanar, preguntar, expressar-se, són coses bones però atenció, sempre en positiu, i en aquest cas el més positiu és preguntar i demanar amb educació i arguments, no en 'plan hooligan', perquè el que volem és que s'adonin que hi ha un munt de gent que estima i segueix l'hoquei, i que és un esport pel qual val la pena invertir-hi televisivament.

  • Font: OKCAT

okcat.cat - ok@okcat.cat - v. 3.6 beta