dc. 21

març 2018

Edició 4213 - Any XReportatge

'La guia útil per seguir l'OK Lliga', per Xavier Serra

14 de novembre de 2011

Ja fa molts anys que estic dins el món de l'hoquei patins. De sempre s'ha dit que si el nostre esport té poca repercussió en els mitjans de comunicació, que si se'n parla poc quan hi ha notícies importants que si... Podria anar dient moltes coses, però la sensació que tinc és que els darrers anys l'hoquei ha perdut pistonada davant d'altres esports i ara ocupa un lloc que per trajectòria no es mereix. Però cal treballar pel futur.

Aquest any s'han posat en marxa dues iniciatives molt interessants. De sempre s'ha reclamat que l'hoquei patins havia de ser televisat. Enguany s'ha arribat a un acord i cada dilluns a les 9 del vespre es pot veure un partit de l’OK Lliga en directe per Teledeporte i Esport3. A més, s'està treballant per oferir els resums cada mitja part de tota la jornada en joc, cosa que ofereix un plus molt interessant a les retransmissions esportives.

Per una altra part la FEP s'ha posat les piles i des d'inici de temporada té en fase de proves a la web una acta en la qual es van posant tots els marcadors i els golejadors al minut, però d'aquest tema en parlarem en un article a part perquè dóna molt de si, almenys per comentaris i coses que he anat veient aquests dies.

Després d'introduir-me al món del Twitter farà un any aproximadament, he vist com les xarxes socials ens poden portar un pas més endavant. Aquest és un article incomplert i espero que amb la vostra col·laboració es pugui convertir en una eina útil per fer més difusió de l'hoquei patins.

Moltes vegades caldria mirar-nos un xic més el melic per demanar coses. Sempre hem dit que si es poden veure partits per la televisió l'hoquei pot donar un bon cop de timó i guanyar adeptes. Però primer caldria que els propis equips tinguessin a prop seu una bona xarxa de comunicació per poder difondre els seus partits. A tots ens agrada sortir per la televisió, però primer de tot cal arribar als més propers.

Aprofitaré per parlar dels 14 equips que conformen l’OK Lliga. De ben segur, que em deixaré coses importants per comentar i per això espero que entre tots completem la guia útil per l'hoquei patins. Seria important que any rere any aquesta guia s'anés ampliant de contingut i els equips tinguessin molta més repercussió mediàtica. Us plantejaré com es pot seguir un determinat club a través dels diferents mitjans per tal de conèixer el minut i el resultat dels seus partits. Recordeu que serà una guia incomplerta tot esperant les vostres col·laboracions i de ben segur que durant la temporada anirà a més. Es tracta d'un llistat provisional i espero que em feu extensiva les vostres col·laboracions perquè la guia es vagi ampliant.

El llistat està fet segons la classificació l’OK Lliga després de les 4 primeres jornades de lliga. Cal destacar que, com ja sabeu, que gran part de les jornades es poden seguir a través de la xarxa al nostre portal, OKCAT, sempre gràcies als amics i col·laboradors que ens ajuden des de diferents pistes. També es pot fer el seguiment des de la web de la FEP. A més, es pot seguir al twitter a través de l'etiqueta #oklliga o bé entrant a Hoquei Tweet a l'apartat de hashtags.

A més a més, hi ha l'opció de seguir els partits en directe cada dilluns a les 9 del vespre quan s'ofereix el partit de la jornada, ja sigui per Esport3 o bé Teledeporte. La Xarxa de Televisions Locals ofereix un partit en diferit algun dissabte o diumenge a les 15.30 hores d'alguns dels equips de la Xarxa, com el Reus, Vilanova o Vic.

FC BARCELONA: No s'ofereixen els partits per televisió o ràdio en directe. Es poden trobar resums dels partits a través del seu canal de televisió Barça TV. El compte oficial del club a twitter @FCBhoquei segueix els partits i dóna puntual informació.

COINASA LICEO: És un dels clubs que ho té més bé. La televisió gallega ofereix tots els partits del club en directe quan juga de local i es poden seguir via internet. Si us interessa aquí teniu l’enllaç: TVG.

CE NOIA: Hi ha dues possibilitats per seguir els partits. Per una part Ràdio Sant Sadurní ofereix tots els partits de l'equip: Ràdio Sant Sadurní. Per altra part, el club té un compte oficial a twitter, @cenoia que ens permet seguir el minut a minut del partit.

GRUPO MAESTRE SHUM: L'equip de Maçanet no té massa cobertura quan juga com a local. Sí que es pot fer a través de twitter amb els comentaris de @cesc68, usuari que ens sol retransmetre els partits per OKCAT.

SATHER BLANES: El conjunt gironí ofereix els seus partits en diferit per Canal Català La Selva. A més, treballa per poder oferir els partits via web amb streaming tot i que encara no es pot posar en marxa de manera definitiva. A més, un servidor, l'usuari @xavier_serra, habitual col·laborador d’aquesta web, ofereix el partit via Twitter.

RONCATO PATÍ VIC: Els vigatans tenen el compte oficial a Twitter, @clubpativic. Tot i això, molts dies els partits es poden veure quan juguen com a locals a través d’El 9 Televisió. A més, el club ofereix el resum dels partits en un canal a youtube i fa el minut a minut des de la seva web oficial.

CE MORITZ VENDRELL: Els partits com a local estan emesos en directe per Ràdio Televisió el Vendrell. Si us interessa aquest és l’enllaç. A més, a través del Twitter es poden seguir les incidències amb un altre col·laborador, l'usuari @jordi_bojan.

CP VILANOVA MOPESA: Els partits a la pista del Vilanova es poden seguir a través de Canal Blau amb una realització dels partits d'hoquei molt bona. A més, el compte oficial del club a Twitter és @cpvilanova i segueix el minut a minut.

CP VOLTREGÀ: Els partits es poden seguir en directe via Ràdio Voltregà o bé al compte oficial del club, @cpvoltrega, on es van donant informacions del marcador.

TECNOL REUS DEPORTIU: Els partits es poden seguir per diferents vies. Hi ha l'emissora Punt 6 Ràdio que ofereix tots els partits de l'equip a fora. A més, els partits es poden veure en diferit per la XTVL o bé per Televisió de Reus. El portal amic DelCamp ofereix el resum del partit i a través del Twitter, @esportsdelcamp, es fa el minut a minut. Reus24, és també un bon mitjà per seguir tota la informació del club reusenc.

IGUALADA HC: El conjunt igualadí té el seguiment en directe a través de la ràdio del municipi. Si us interessa els trobareu a Ràdio Igualada. El compte oficial de Twitter del club és @igualadahc.

CP CALAFELL TOT L’ANY:. Es poden seguir els partits com a local a través de l'emissora Calafell Ràdio. Se'n parla a través d’un fòrum de la Penya els Estrellats i l’usuari @enricasellas sol fer els partits en directe quan l’equip juga a casa.

CP MONJOS: És un dels equips dels quals costa més tenir-ne cobertura informativa en directe. Es pot trobar informació al web dels amics d’EsportsPenedès.cat.

ENRILE PAS ALCOI: Existeix el compte oficial de Twitter @EnrilePASalcoy però no hi ha cap mitjà que ofereixi partits en directe. A vegades el Canal 9 ofereix resums dels partits, però això és en comptades ocasions. Si voleu podeu seguir a Twitter a @herni9, col·laborador d’OKCAT i que sol comentar els partits com a local.

I bé, aquesta és la informació que hem pogut recopilar fins al moment. N'estic convençut que hi falten moltes coses i amb la vostra ajuda ho podem anar completant. Si voleu em podeu enviar un mail a xaseal@gmail.com o en aquest mateixa web. D'aquesta manera podrem anar completant la informació.

  • Font: Xavier Serra

okcat.cat - ok@okcat.cat - v. 3.6 beta