dc. 21

març 2018

Edició 4213 - Any XReportatge

Entrevista a Jordi Esteva, jugador del Caixa Penedès Vilafranca

13 de desembre de 2012
  • Noticia foto

    Jordi Esteva en una acció recent d'un partit del Caixa Penedès Vilafranca

    Foto:

Aquest diumenge a les 13h, el Caixa Penedès Patí Vilafranca rep la visita de l’Oviedo en partit corresponent a la 8a jornada de la Primera Divisió. El partit és clau pels vilafranquins si volen encadenar la tercera victòria consecutiva i passar les vacances de Nadal en les zones privilegiades de la classificació. L’Oviedo ve de vèncer el Sant Cugat perr 4 a 1, però és l’equip més golejat amb 36 gols en contra. També cal dir que la capacitat golejadora és alta, ja que els asutirans n’han marcat 29. El tècnic local, Jordi Garcia, podrà comptar amb tots els seus homes, un dels quals és Jordi Esteva, jugador que està vivint la primera temporada al Vilafranca després de passar pel Noia Freixenet primer i pel Moritz Vendrell després. Aquesta setmana hem pogut parlar amb ell perquè ens parli del seu equip, d’aquesta Primera Divisió, i d’ell mateix.

Jordi, gràcies per atendre’ns. Explica’ns, com és que enguany hagis fitxat pel Caixa Penedès Vilafranca?

Doncs mira, a finals de la passada campanya vaig parlar amb ells i em van proposar un bon projecte. Vaig valorar-ho durant un temps i, finalment, vaig decidir acceptar l’oferta. Al Vendrell hi estava molt bé, però vaig decidir-me per Vilafranca per diverses raons, tant esportives com per extraexportives: la feina, la distància...

Per què tu a quins equips has jugat?

Vaig començar a jugar a hoquei als 5 anys al Sant Josep de Sant Sadurní. A l'edat de juvenil vaig passar al Club Esportiu Noia, on vaig arribar fins al primer equip. Vaig estar-hi 6 temporades. Després vaig anar al CE Vendrell i després de tres temporades, aquí em teniu, al Caixa Penedès Vilafranca.

I com vas començar a jugar a hoquei?

Com he comentat, vaig començar a jugar a hoquei al col·legi Sant Josep, a Sant Sadurní, quan tenia només 5 anys. Allà, l’hoquei és una activitat extraescolar i molts dels alumnes de l'escola ho proven. I a mi em va agradar molt. Al Sant Josep és on tots els jugadors comencem a patinar. Cal recordar que a Sant Sadurní, l'hoquei és un esport molt arrelat.

I a què et dediques a més de jugar a hoquei?

A més de jugar a hoquei, aquesta temporada entreno l'equip juvenil B del mateix Patí Vilafranca, i treballo en una empresa d'instal·lacions elèctriques i fontaneria.

Has dit que vas estar 6 anys al Noia. Com recordes el teu pas per aquest club?

Sí, al Noia hi vaig estar 6 anys. El millor va ser quan vaig acabar de júnior, ja que vaig quedar-me al primer equip, cosa no gens fàcil. A més, anava tenint força minuts. Haig de dir que vaig tenir sort d’estar amb grans jugadors dels quals vaig aprendre moltíssim. És cert que vam tenir temporades de tot, però va ser increïble arribar a finals de lliga, a 3 finals de Copa, jugar a Europa i, fins i tot, guanyar una Copa del Rei.

I per què et vas decidir després pel Vendrell?

Vaig decidir anar al Vendrell perquè al Noia, l’última temporada que hi vaig jugar, no acabava de tenir massa minuts. El Vendrell va fer-me una bona oferta i com que també tenia bons amics jugant allà, vaig decidir anar-hi.

I ara que ets al Vilafranca, no pot semblar un pas enrere deixar l’OK Lliga per jugar a la Primera Divisió?

En absolut, no ho considero un pas enrere. Si et fixes amb els resultats de la Primera Divisió, amb les plantilles, amb els jugadors..., veuràs que hi ha molt de nivell, és com una segona OK Lliga. Aquesta competició està molt igualada, tots els equips poden guanyar a tothom. A més, hi ha una qualitat enorme. De debò, recomano a qui no hagi vist mai un partit de Primera Divisió que ho faci, no en sortirà decebut.

Enguany l’objectiu del Vilafranca és clarament l’ascens. Us suposa molta pressió això?

Sempre que un club es proposa un objectiu tens pressió, però crec que som prou conscients que no serà gens fàcil assolir-lo. La victòria de dissabte a Manlleu ens ha situat, de moment, en places d'ascens, però amb els mateixos punts que el quart classificat. I durant algunes jornades no hem estat entre els tres primers. Això fa que la gent vegi que serà molt complicat perquè, com he dit, hi ha molt bons equips. Nosaltres ho intentarem i ho donarem tot per aconseguir-ho.

Com valores la plantilla que ha confeccionat el Caixa Penedès Vilafranca? A priori sembla una de les millors de la categoria

Crec que la plantilla del Vilafranca està molt anivellada, amb una barreja d'experiència i gent jove molt bona. Recordem que hi ha des de jugadors que ho han guanyat tot fins a gent molt joveneta, però amb molt de talent! És cert que som un equip nou i ens falta acabar de compenetrar-nos, però anem a poc a poc, treballant de valent per aconseguir-ho.

I en Jordi Garcia, que el coneixem de sobres com a jugador, com és com a entrenador?

Sí, com bé dius, la gran majoria ja el coneixíem d’haver compartit vestidor amb ell com a jugador, i crec que ara com a tècnic ha volgut formar un equip amb jugadors que li aportessin el que ell buscava. És un entrenador que té les coses molt clares, sap què vol fer i com fer-ho. A més, té la gran virtut de saber tractar l'equip i les persones. Crec que està fent una bona feina a Vilafranca, ja no tant sols al primer equip com a entrenador, sinó dins l'àmbit esportiu del club.

Abans m’has parlat d’una Primera Divisió molt igualada. Portem ja 7 jornades de les 22 que tindrà la lliga. Com ho estàs veient tot plegat?

Veient els resultats que hi ha hagut fins ara, veiem clarament que tots són bons equips. La prova és que a la pista del Taradell, que de moment va últim, ens va costar molt aconseguir els tres punts. Cada setmana es produeixen resultats de tota mena i això és bo de cara a l'espectador. La gent vol veure bons partits i considero que aquesta categoria té uns jugadors brillants, alguns d’ells joves amb molt talent. A Primera tant et trobes jugadors que han guanyat lligues i copes d'Europa, com júniors amb un gran potencial que tindran un futur enorme. Per tant, crec que és una lliga molt treballada, una lliga on guanyar no és gens fàcil i que, quan perds punts, és francament difícil recuperar-los, ja que som pocs equips i la lliga és curta, hi ha poc marge d'error.

Tornem a parlar de tu. Quines persones t’han marcat com a jugador d’hoquei?

Doncs he d’estar molt agraït a en Blai Carda, com a entrenador del primer equip del Noia, perquè ell em va fer debutar i em va donar confiança per jugar al primer equip. També és cert que això és gràcies a la feina dels entrenadors de la base del Noia, que em van ajudar molt per arribar fins aquí. Com a jugadors, em va marcar molt, pel seu lideratge i entrega dins l’equip, en Pere Varias, ara tècnic del Calafell. Vaig compartir vestidor amb ell i vaig aprendre molt de la seva actitud guanyadora. Et podria citar molts jugadors importants que he pogut jugar amb o contra ells i que m'han marcat per alguna o altra raó.

I quin creus que ha estat el millor i el pitjor moment de la teva carrera?

Com a grans records em quedo amb el títol de Copa del Rei guanyat a Igualada contra el CP Vic. També amb la final de lliga contra el Barça als play-off. Crec que va ser una final molt maca i amb la gent del poble bolcada amb l'equip. Potser és perquè eren els meus primers partits, no ho sé, però em van marcar molt. I el pitjor moment, potser quan veus que no acabes de tenir minuts a un equip i passes moltes estones a la banqueta. Això és el que cap jugador vol que li passi, per tant suposo que és el que menys agrada. Però amb això no vull recriminar res, és així i no hi ha cap problema, cal acceptar-ho quan succeeix.

Ja per acabar, Jordi, quin futur veus a l’hoquei?

Avui en dia, com també en molts àmbits de la vida, l’hoquei està passant moments durs degut a l’economia. Malauradament, fins i tot ha fet desaparèixer alguns clubs. La situació és molt complicada, però espero que s'arregli tot aviat i que puguem créixer com a esport. Hem d’intentar que l’hoquei patins sigui un esport més gran. Desitjo que les federacions treballin per aconseguir-ho de manera que tothom conegui aquest esport.

Jordi Esteva, moltíssimes gràcies per concedirnos aquesta entrevista i que tinguis molta sort enguany amb el Vilafranca.

Moltes gràcies a vosaltres!

  • Font: OKCAT

okcat.cat - ok@okcat.cat - v. 3.6 beta