ds. 20

gener 2018

Edició 4153 - Any XNotícia

Aquest dissabte es disputa la Copa Generalitat a Alpicat

21 de gener de 2016

Aquest dissabte 23 de gener es disputa a Alpicat la setena edició de la Copa Generalitat d’hoquei sobre patins. Aquest torneig enfronta els quatre millors equips al final de la primera volta de la Lliga Nacional Catalana masculina i femenina. Com és habitual, el sistema de competició serà de final a quatre i a les semifinals es veuran les cares primer contra quart i segon contra tercer. Aquests són els emparellaments:

Copa Generalitat masculina

HC Alpicat - HP Tona, 10.45 h
CP Taradell – GEiEG, 13.30 h

Final, 18.30 h

Copa Generalitat femenina

PHC Sant Cugat - CP Vila-sana, 9.30 h
CP Manlleu B - CP Vilanova B, 12.15 h

Final, 17.00 h

Pel que fa a la competició masculina, cal dir que és la primera vegada que la Copa Generalitat es disputa a terres lleidatanes. La Copa Generalitat va començar la temporada 2009/10 i fins ara s’havia disputat, per aquest ordre, a Manlleu, Tordera, Vic, Mataró, Taradell i Tona. I els campions van ser, respectivament, Masies de Voltregà, FC Barcelona B dos anys seguits, Caldes Recam Làser, Taradell i Girona. És interessant notar que en les edicions anteriors, només dos dels campions van acabar la Lliga Nacional Catalana d’aquella mateixa temporada aconseguint l’ascens. És el cas del Barça B la temporada 2011/12 i del Girona l’any passat, la temporada 2014/15.

Enguany l’Alpicat, el Tona, el Taradell i el GEiEG buscaran aquest títol que cap d’ells ha aconseguit mai. El GEiEG hi havia participat en tres ocasions, la temporada 2013/14, la 2012/13 i la 2010/11, si bé en aquesta última qui es va guanyar la plaça d’accés va ser el seu filial. Els altres equips només l’han disputada un cop. L’Alpicat la 2012/13, el Taradell la 2013/14 i el Tona la 2014/15. Aquesta temporada tots quatre equips estan mantenint un frec a frec en la lluita pel primer lloc que, injustament, és l’únic que dóna accés a la Primera Divisió. L’Alpicat, el Tona i el GEiEG tenen 32 punts i el Taradell en té 30. Però no són els únics aspirants, ja que el cinquè classificat, el Capellades, també està fent una gran temporada i acumula 29 punts, és a dir, a només tres del primer lloc, cosa que demostra la màxima igualtat d’aquesta Lliga Nacional Catalana i la necessitat de tenir més d’una plaça d’ascens.

L’objectiu és guanyar la Copa Generalitat, admet Ricard Vizcarra, president del club amfitrió, una entitat que va néixer el 2004 i que després de dos ascensos ja es troba a l’avantsala de la Primera divisió. En declaracions al diari Segre també explica que ens hem classificat com a primers i per tant tenim el dret a somiar, afegeix. Per a nosaltres és un orgull ser el primer club de Lleida que organitza aquest torneig. També estem molt contents que hi participi un altre club lleidatà com el Vila-sana. Sens dubte és històric.

Pel que fa la Copa Generalitat femenina, els equips aspirants al títol són el Sant Cugat (33 punts), el Vila-sana (28 punts) i els filials de Vilanova (28 punts) i Manlleu (23 punts). Com en el cas del femení, tan sols un equip de la Lliga Nacional Catalana obté l’ascens a l’OK Lliga femenina.

La Copa Generalitat femenina també va començar la temporada 2009/10 i s’ha disputat fins ara a Girona en dues ocasions (2009/10 i 2012/13), a Palau de Plegamans, a Les Mases de Voltregà, a Taradell i a Tona. Des de fa dues temporades es disputa a la mateixa seu que la competició masculina. Fins ara els equips que han aixecat aquest títol han estat l’Arenys de Munt B, el Reus Deportiu, el CH Mataró, el Girona B, el Manlleu B i el Cerdanyola. Les dues darreres temporades, el campió de la Copa Generalitat ha quedat també campió de la Lliga Nacional Catalana.

Per acabar, cal dir que, com explica també el diari Segre, l’Alpicat ha tramitat una invitació al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, encara que sabem que per la situació política no serà fàcil que vingui, explicava el president de l’Alpicat.

  • Font: OKCAT / Diari Segre

okcat.cat - ok@okcat.cat - v. 3.6 beta