ds. 24

febrer 2018

Edició 4188 - Any XNotícia

El trampolí a l'OK Lliga

L’Oriol Garcia, després de formar-se durant set temporades a Can Barça, jugarà l’any vinent al Girona HC

18 de juny de 2017
 • Noticia foto

  Oriol Garcia celebra un dels gols d'aquesta temporada (Foto 1/5)

  Foto: Guillem Plans

 • Noticia foto

  El 8 blaugrana preparant-se un examen (Foto 2/5)

  Foto: Guillem Plans

 • Noticia foto

  Oriol Garcia encarant un rival (Foto 3/5)

  Foto: Guillem Plans

 • Noticia foto

  Estenent la roba després de la bugada (Foto 4/5)

  Foto: Guillem Plans

 • Noticia foto

  El darrer partit de la temporada va suposar el descens de categoria (Foto 5/5)

  Foto: Guillem Plans

Guillem Plans - Lluny d’ostentar tics fanfarrons ni tarannà d’estrella, l’Oriol Garcia ha arribat al màxim nivell de l’hoquei sobre patins cultivant la modèstia, l’esforç i el sacrifici: hores extres d’entrenament amb el primer equip, tardes al gimnàs, desplaçaments diaris i hores d’estudi retallades. I el premi ha arribat: l’any que ve l’Oriol Garcia jugarà a l’OK Lliga amb la samarreta del Girona HC.

A la pista, l’Oriol Garcia no juga en una posició fàcil i s’ha de buidar físicament. De boia a dins de l’àrea li arriben poques boles i s’ha de desempallegar de la defensa per fer gol. Tot i això, aquesta temporada n’ha anotat 32 en 26 partits i s'ha convertit en el tercer màxim golejador de la lliga, el més jove de tots.

Oriol Garcia va començar a destacar des de ben petit a l’HC Castellar, el club on va començar a jugar amb 3 anys i del qual en segueix sent aficionat. Amb aquest modest equip, a la categoria d’aleví va proclamar-se campió de Catalunya i subcampió d’Espanya. Al campionat estatal va marcar 7 gols al Liceo. La temporada següent ja formava part del club blaugrana, un període en què ha guanyat el Campionat de Catalunya, el Campionat d’Espanya i la Copa de la Princesa, va debutar amb la selecció catalana i va estar preseleccionat per l’espanyola.

Tanmateix, l’hoquei patins està encongit econòmicament i es fa diminut en l’esfera mediàtica en comparació amb els grans esports titans mundials: el futbol i el bàsquet. Els jugadors del primer equip blaugrana són, d'entre tots els clubs de l'OK Lliga, dels pocs que tenen garantit viure de l’hoquei patins. Però el Barça B és una altra realitat. Els jugadors, en etapa formativa, juguen a la categoria de plata sense cobrar, aprofiten les rodes gastades del primer equip i han de fer la bugada de la roba esportiva. En el cas del futbol, en canvi, els juvenils amb setze anys són mileuristes i en arribar al segon equip ja llueixen cotxes luxosos. Per això, Garcia no ha deixat de banda els estudis i l’any vinent es matricularà a la Universitat de Girona.

 • Font: Guillem Plans

okcat.cat - ok@okcat.cat - v. 3.6 beta