ds. 24

febrer 2018

Edició 4188 - Any XNotícia

Blanes rebrà els 16 millors equips europeus d'hoquei sobre patins sub-17

500 participants a l'Eurockey Cup U17 que disputaran equips de 8 països diferents

5 d'octubre de 2017

L’Eurockey Cup U17, la competició que reuneix els 16 millors clubs d’Europa d’hoquei sobre patins en categoria sub-17, comença aquest dijous a Blanes i arriba a la seva 4a edició. El torneig es disputarà entre els dies 5 i 8 d’octubre a la Ciutat Esportiva de la localitat de la Selva. Seran quatre dies de competició que reuniran 500 persones entre jugadors, equips tècnics i acompanyants provinents de 16 equips de 8 països europeus: Catalunya, Espanya, França, Portugal, Itàlia, Alemanya, Anglaterra i Suïssa. Entre els equips catalans hi ha el CE Noia (Campió d’Espanya), el FC Barcelona (Subcampió d’Espanya) i l’ICG Software Lleida (vigent campió de l’Eurockey Cup U17).

Juanjo Rovira, director de MICSports, posa en valor la quantitat de jugadors que any rere any passen pel torneig, amb algun d’ells ja present a l’elit de l’hoquei patins mundial. Rovira ha volgut destacar que a l’Eurockey, al ser un torneig reduït, estem més en contacte permanent, dia a dia, amb els equips, cosa que suposa una vivència diferent a la dels grans tornejos. El director de l’Eurockey, Francesc Gil, defineix el torneig com a “únic” entre aquest tipus de competicions en edats formatives. Hem reunit els 16 millors equips de les lligues europees en categories U17 i U15, cosa que el converteix en una cosa única en aquest rang d'edats, assegura.

Gran nivell d’equips

En l’edició d’enguany participen prop de 200 jugadors provinents de 16 clubs europeus de reconeguda trajectòria en els seus equips absoluts: CE Noia, FC Barcelona, ICG Software Lleida (Catalunya), Oviedo Booling (Espanya), RSC Uttigen (Suïssa), Follonica Hockey i Correggio Hockey (Itàlia), SPRS Ploufragan, SCRA Saint Omer i ASM Pau (França), RSC Cronenberg, RSC Chemnitz (Alemanya), Grimsby RHC (Anglaterra), FC Porto, SL Benfica i Sporting CP (Portugal).

El format de competició té dues fases (grups i eliminatòries) i els partits constaran de dues parts de 20 minuts. El torneig es juga simultàniament en dues pistes dins la Ciutat Esportiva de Blanes. Dijous i divendres es disputarà la primera fase, amb els partits de grups (quatre grups de quatre equips). Dissabte i diumenge serà el torn de la segona fase, amb els partits per definir les posicions finals. Els dos primers equips del grup s’hauran classificat per als quarts de final (posició del 1r al 8è) i els tercers i quarts disputaran les posicions del 9è al 16è lloc. Es poden consultar els grups, horaris i els resultats al lloc web oficial.

Sobre l’Eurockey Cup

L’Eurockey Cup és un torneig d’hoquei sobre patins que va néixer el 2012 a Vilanova i la Geltrú en la modalitat U15 de la mà de l’exjugador d’hoquei patins i director de l’Eurockey, Francesc Gil. L’empresa MICSports es va unir al projecte en la segona edició, l’any 2013. La intenció del torneig és reunir els 16 millors clubs d'Europa (U15 a Vilanova i la Geltrú i U17 a Blanes) durant 4 dies en una mateixa competició. El 2014 va ser quan se li va afegir la modalitat U17 a Blanes. És una competició que compta amb el suport de la Reial Federació Espanyola de Patinatge i la Federació Catalana de Patinatge.

Els campions d'Àustria, França, Itàlia, Portugal, Suïssa, Alemanya, Anglaterra, Catalunya i Espanya, juntament amb alguns segons i tercer classificats d'aquests campionats, ja han fet realitat cinc edicions de la U15 Eurockey Cup (2012 - 2013 – 2014 – 2015 - 2016) a Vilanova i la Geltrú i tres edicions de la U17 Eurockey Cup (2014 - 2015 - 2016) celebrats a la ciutat de Blanes.

  • Font: Premsa Eurockey

okcat.cat - ok@okcat.cat - v. 3.6 beta