ds. 20

gener 2018

Edició 4153 - Any XReportatge

Per dignitat, #LlibertatJordis

19 d'octubre de 2017
  • Noticia foto

    Foto:

Quan vaig començar aquesta web que ara ha complert 11 anys i que està molt a prop d’experimentar un rentat de cara de dalt a baix, no m’hauria imaginat mai que escriuria un article com aquest. I és que en ple segle XXI tornem a tenir presos polítics. Bé, no sé si són presos o més aviat són ostatges, però la realitat és evident: Jordi Sánchez i Jordi Cuixart són a la presó per creure en les seves idees i conviccions i, sobretot, per defensar-les. I són a la presó sense fiança, mesura de la que sí que gaudeixen autèntics criminals alguns dels quals, amb delictes de sang o de corrupció, viuen a cos de rei i dormen cada nit a casa seva. Això és justícia? I per tot això, no puc fer més que queixar-me escrivint aquest article, queixar-me d’aquesta gent que ha fet una autèntica OPA a la democràcia. Que tornem a la legalitat, diuen ells, però a quina legalitat?, em pregunto jo. A la d’abans de 1975?

Per això, des d’aquesta humil web d’hoquei sobre patins, m’uneixo als milers de persones i entitats que demanen la llibertat per a dos dels nostres, dues persones sinceres, honestes i, com tothom sap, innocents de dalt a baix. I tinc ganes d’escriure perquè vull que paraules tan boniques com democràcia, justícia i llibertat recuperin el seu sentit després d’haver estat pervertides pels que tots sabem. Davant la impossibilitat de controlar el nostre pensament, l’únic que volen és sembrar la por entre nosaltres, la por a perdre allò que més estimem: la nostra llibertat. I tot això amb la connivència d’aquesta decebedora Europa que, com va fer durant el conflicte de l’antiga Iugoslàvia durant els anys 90, mira cap a una altra banda fent veure que no veu res mentre va donant lliçons de moralitat quan parla de les coses que passen a d’altres països de fora del vell continent.

I què té a veure això amb l’hoquei? Alguns pensaran que res. Per a mi, tot, perquè si ara ens han tancat els Jordis, què els impedirà tancar a partir d’ara a tots els altres Jordis i Jordines que discrepin i ho facin de manera pública? Des d’aquí, amb la meva influència zero, m’agradaria que tots els clubs d'hoquei, des del més llorejat fins al més humil, tinguessin un gest, ja no demano un gest de protesta o de rebuig -cadascú ho gestiona com vol o com pot-, però sí un gest de suport per a Jordi Sánchez i Jordi Cuixart i, sobretot, de suport a les seves famílies. Em poso al seu lloc i crec que ho han d’estar passant infinitament pitjor que els mateixos empresonats i privats de llibertat. Hi ha moltes maneres de fer aquest gest i aquest cap de setmana es disputen un munt de partits d’hoquei. Bé, això és el que em volia treure de dins.

Cordialment i aprofitant que encara no hi ha censura -o sí?- ni ens han tancat la web: #LlibertatJordis.

Un altre Jordi.

  • Font: OKCAT

okcat.cat - ok@okcat.cat - v. 3.6 beta