dg. 19

novembre 2017

Edició 4091 - Any X



Notícia

El Voltregà busca el tercer títol europeu consecutiu

El Generali Palau tindrà una primera eliminatòria complicada en la lliga europea femenina i el Bigues i Riells hi debutarà

11 de novembre de 2017
  • Noticia foto

    El Voltregà va guanyar lÂ’última final a quatre, jugada a Gijón

    Foto: Luis Velasco

Albert Camps, L’Esportiu - Guanyar un tercer títol de la lliga europea femenina és la fita que podria aconseguir el Voltregà en l’edició 2017/18, que s’inicia avui dissabte. El conjunt osonenc va ser campió fa dues temporades a Manlleu, on va guanyar la final contra el conjunt amfitrió, i la temporada passada va revalidar el títol a Gijón, també en superar les locals en la final. El Voltregà, que té cinc títols en el seu palmarès, mai havia guanyat dues vegades consecutives la lliga europea i ara podrà lluitar per la tercera. Com a campió, el conjunt de Sant Hipòlit no jugarà la primera eliminatòria i s’estrenarà el gener de l’any vinent contra el guanyador de l’eliminatòria entre l’Uttigen suís i l’Iserlohn alemany, que entrena el català Joaquim Puigvert.

El Voltregà estarà acompanyat en la lliga europea femenina per dos equips catalans més, el Generali Palau de Plegamans i el Bigues i Riells. El quart equip de l’OK Lliga femenina serà l’Hostelcur Gijón asturià, en el qual juguen dues catalanes, Maria Díez i Anna Casarramona.

El Generali Palau de Plegamans jugarà per tercera temporada consecutiva a Europa. El sorteig no ha estat gens favorable i d’entrada s’haurà d’enfrontar al Benfica portuguès, un dels equips potents de la competició. El Benfica va ser el campió de la copa d’Europa la temporada 2014/15 i en l’edició passada va arribar a la final a quatre i va perdre en la semifinal. A més, les vallesanes jugaran primer a casa (avui dissabte a les 20 h) i el partit de tornada serà a Portugal.

El Bigues i Riells debutarà en una competició europea en aquesta edició de la lliga europea. El conjunt vallesà va accedir a Europa gràcies a la seva gran temporada en l’OK Lliga passada, que li va permetre finalitzar en la quarta posició. La seva estrena en la màxima competició europea serà a la pista del Coutras francès (avui dissabte a les 18 h), un conjunt habitual a Europa. La temporada 2014/15 el Coutras va arribar a la final i va ser subcampió.

El palmarès

2006/07 Biesca Gijón (ESP)
2007/08 CP Voltregà
2008/09 Biesca Gijón (ESP)
2009/10 Biesca Gijón (ESP)
2010/11 CP Voltregà
2011/12 Biesca Gijón (ESP)
2012/13 CP Voltregà
2013/14 CP Alcorcón (ESP)
2014/15 SL Benfica (POR)
2015/16 CP Voltregà
2016/17 CP Voltregà

Vuitens de final ((11-11-2017 i 2-12-2017))

Palau-Benfica (POR) (1)
Molfeta (ITA)-Vonderwald (SUI) (2)
Uttigen (SUI)-Iserlohn (ALE) (3)
Düsseldorf (ALE)-Noisy Le G. (FRA) (4)
Massamá (POR)-Calembert (ALE) (5)
Merignac (FRA)-Gijón (ESP) (6)
Coutra (FRA)-Bigues i Riells (7)

Quarts de final (20-1-2018 i 17-2-2018)

Guanyador 1-guanyador 2 (8)
Voltregà-guanyador 3 (9)
Guanyador 4-guanyador 5 (10)
Guanyador 6-guanyador 7 (11)

Final a quatre (17 i 18 de març del 2018)

Semifinals

Guanyador 8-guanyador 9 (12)
Guanyador 10-guanyador 11 (13)

Final

Guanyador 12-guanyador 13

  • Font: Albert Camps, L'Esportiu

okcat.cat - ok@okcat.cat - v. 3.6 beta