ds. 24

febrer 2018

Edició 4188 - Any XNotícia

Jolaseta, Calafell, Mataró i Sant Cugat disputaran la Copa de la Princesa

22 de gener de 2018

Jolaseta, Calafell, Mataró i Sant Cugat seran finalment els quatre equips que disputaran la Copa de la Princesa, antigament Copa del Príncep. Com sempre, aquests equips són els millors classificats al final de la primera volta de Primera Divisió, excepte el Jolaseta, que hi participarà perquè és l’equip l’amfitrió. L’equip de Getxo, tot i trobar-se en penúltim lloc amb només sis punts, és l’equip que acollirà aquesta competició i d’aquí que hi participi. És la primera vegada que hi accedeix.

Pel Sant Cugat serà la segona participació. Aquest cap de setmana els vallesans perdien davant del Manlleu, però la derrota de l’Alcobendas davant el Mataró els ha permès conservar la plaça d’accés. La temporada passada el PHC Sant Cugat va organitzar la Copa de la Princesa i va golejar l'Asturhockey per 7 a 2 en semifinals, però a la final es va veure superat pel Palafrugell (4 a 5).

Els altres dos classificats també saben què és participar en aquesta competició. Així, el líder invicte de la lliga, el Calafell, va jugar la Copa de la Princesa la temporada 2009/10. Llavors va ser l’amfitrió i es va quedar amb el títol després de derrotar el Voltregà en semifinals (6 a 5) i el desaparegut San Antonio de Pamplona a la final gràcies a un gol d’or després d’empatar a quatre gols.

El Mataró ha jugat dues vegades la Copa de la Princesa. En la primera ocasió, la temporada 2012/13 va aixecar el títol després de guanyar a la final l’amfitrió Cerceda (5 a 7). A semifinals els mataronins havien vençut l’Alcobendas. La segona participació va ser la temporada 2013/14, però va perdre la final davant l’amfitrió, l’Enrile PAS Alcoi. El resultat va ser de 3 a 2 i en semifinals el Mataró s’havia desfet del FC Barcelona B, gràcies també a un gol d’or en la pròrroga.

A dia d’avui els campions d’aquest torneig han estat Areces, SHUM en dues ocasions, Vendrell, Calafell, Sant Feliu, Mataró, Alcoi, Arenys, Barça B i Palafrugell.

  • Font: OKCAT

okcat.cat - ok@okcat.cat - v. 3.6 beta