ds. 24

febrer 2018

Edició 4188 - Any XNotícia

'La primera volta', per Xavier Serra

24 de gener de 2018

L’OK Lliga ha passat ja l’equador del campionat i ens ha deixat unes primeres notes de com pot ser el desenllaç del que alguns diuen que és la millor lliga del món. També coneixem els vuit equips que s’han classificat per la Copa del Rei que es disputarà a Lloret el cap de setmana del 24 de febrer. Liceo, Barça, Reus, Noia, Girona, Igualada, Lleida i Lloret en seran els protagonistes.

El capdavant

Aquesta temporada el títol se’l disputaran essencialment dos equips: Liceo i Barça, tot i que no es pot descartar encara al Reus. Els gallecs estan fent un molt bon campionat amb l’arribada de Juan Copa a la banqueta i amb l’arribada de noves peces. Només dues derrotes contra Barça i Voltregà i tota la resta victòries per ser el líder de la competició.

El Barça i el Reus semblen els dos únics equips que li poden discutir el lideratge. Els blaugrana són els màxims candidats per revalidar el títol, però dos empats contra Vic i Noia, acompanyat de la derrota contra el Reus, han provocat que no sigui líder en solitari. Precisament els reusencs són el tercer en discòrdia en aquesta lluita pel títol, tot i que és l’equip més allunyat, ja que està situat a 6 punts del Liceo. El gran perill que poden tenir és despenjar-se d’aquesta lluita, per tant, no poden perdre pistonada aquesta segona volta.

La mitja taula mitja

Noia, Igualada, Lleida, Girona, Vendrell, Alcoi i fins i tot Caldes són els equips que aspiren a ocupar la quarta posició a final de temporada. En aquest grup hi trobem els equips revelació de la temporada, la que dona accés a la Lliga Europea. Les notes positives arriben de la mà del Noia, que amb un equip jove està traçant una molt bona temporada.

L’altra gran sorpresa del campionat és el Girona. Amb un veterà sota els pals com Jaume Llaverola i la resta de companys que l’acompanyen estan traçant un molt bon campionat de lliga i ara mateix ocupen el quart lloc. El mateix es pot dir d’Igualada, Lleida i Alcoi que intentaran lluitar per aquesta posició de privilegi.

Qui està més allunyat d’aquesta situació és el Caldes, que amb l’equip més jove de la categoria intentarà confirmar al més aviat possible que la temporada vinent encara hi seran donant guerra. Potser qui ha notat més els canvis aquesta temporada és el Vendrell, que no es va classificar per la Copa i intentarà cloure una bona segona volta de campionat. El Voltregà, també un xic en terra de ningú, està en la mateixa posició que el Caldes i intentarà no caure en...

La zona calenta

Són diversos els equip que han d’anar en compte per no veure’s involucrat en el descens. Ara com ara Caldes i Voltregà, amb 22 punts estan lluny, però hauran de seguir sumant per mirar amunt. Qui haurà de treballar de valent per salvar-se són el Vic i el Lloret que encara no estan en zona de descens però hi estan molt propers. El Vic va guanyar l’Igualada després de vuit jornades sense conèixer la victòria.

L’Asturhockey és l’equip que ho té pitjor per mantenir la categoria. Només ha sumat 5 punts aquesta primera volta i encara la segona amb l’objectiu de sumar com més punts millors, tot i que virtualment és un dels candidats a abandonar l’OK Lliga. Els altres dos equips que ho tenen complicat per salvar-se són el Palafrugell i l’Arenys de Munt. Els gironins estan a nou punts de la salvació, però encara tenen possibilitats perquè queden molts partits. Els del Maresme es troben a sis del Vic, l’equip que marca la salvació, i hauran de brodar la segona volta per salvar-se. El Vic s’haurà de posar les piles durant la segona volta per no veure’s immers en una situació incòmoda en una temporada en què està patint i molt.

  • Font: Xavier Serra

okcat.cat - ok@okcat.cat - v. 3.6 beta